CoSmiN 31 Posted May 8, 2019 Salut. Astazi o sa va prezint toate cele 3 metode de a decompila un plugin care dau roade cu ultima versiune de AMX Mod X. O sa iau fiecare metoda pe rand, de la cea mai usoara, pana la cea mai dificila. Am pus diferite pluginuri pentru fiecare metoda pentru ca decompilerele nu sunt "universale" (exemplu: un plugin poate nu merge sa fie decompilat prin metoda 1, asa ca puteti folosi metoda 2 sau 3). Ca o paranteza, nu exista "metoda" care sa decompileze si sa arate 100% pluginul (poti doar sa-l editezi pana la un anumit punct cu metoda 2 si 3). Si bineinteles, pentru ca metoda de a decompila exista, exista si metoda de anti-decompilare, adica introducerea unui anumit cod in sursa care sa impiedice decompilarea pluginului. Hai sa incepem: 1. Lysis: Post original: Lysis Descarcare: MediaFire Pasi: 1. Intram in folderul "Lysis". 2. Avem fisierul compilat "target_info.amxx". Tinem apasat cu mouse-ul pe el si il ducem in fisierul "LysisDecompile.exe" (il deschidem cu LysisDecompile). 3. O sa va apara un fisier text cu acelasi nume al pluginului. Se va afisa o mare parte din codul sursa, dar repet, nu intreg codul sursa. Enjoy. NOTA: Nu am stat la aceasta metoda sa studiez care sunt codurile pentru anti-decompilare, dar exista coduri care blocheaza decompilarea si multe pluginuri care nu merg decompilate cu aceasta metoda. 2. AMXX UnCompress: Post original: [TOOL] AMXX UnCompress 1.0 Descarcare: MediaFire Pasi: 1. Deschidem folderul "AMXX UnCompress 1.1". 2. Avem fisierul compilat "SayBind_Blocker.amxx". Tinem apasat cu mouse-ul pe el si il ducem in fisierul "amxx_uncompress.exe" (il deschidem cu amxx_uncompress). Ne apare o fereastra in care se realizeaza procesul de decompilare care nu ar trebui sa dureze mai mult de 3 secunde. Ne vor aparea inca 2 fisiere. 3. Stergem fisierul "SayBind_Blocker.amxx". 4. Dupa ce am facut pasul anterior, vom avea doar 2 fisiere cu care vom lucra: SayBind_Blocker.memory SayBind_Blocker.raw In fisierul "SayBind_Blocker.memory" modificam ce dorim (practic este fisierul .amxx decompilat). Putem sa modificam textul de exemplu: Text original: [sursa=][/sursa] Text modificat: [sursa=][/sursa]5. Salvam si dupa iesim. 6. Ca sa compilam noul fisier .amxx, ducem fisierul "SayBind_Blocker.raw" in "amxx_uncompress.exe". 7. Enjoy. NOTA: Pentru anti-decompilare, bagati in codul sursa urmatorul string: server_print("no_amxx_uncompress") NOTA 2: Aceasta metoda este recomandata pentru a scoate licenta dintr-un plugin (IP sau DNS). Asa multi copii de pe forum-ul asta au scos licentele din multe pluginuri pentru ca autorii pluginurilor nu au stiut de aceasta metoda. 3. amxxdump: Post original: amxxdump Descarcare: MediaFire Pasi: 1. Intram in folderul "amxxdump". 2. Mergem in folderul "bin" si vedem ca avem fisierele necesare programului si pluginul "target_info.amxx" (cel de la metoda 1). 3. Copiem tot folderul "amxxdump" in: My Computer\Local Disk (C:) Poate sa fie si alta partitie, nu este obligatoriu C:, dar eu am luat ca asa imi este mai usor. 4. Mergem in Start si deschidem programul "cmd.exe" (command.exe). 5. Mergand pe considerentul ca ati pus folderul "amxxdump" in partitia ? ca mine, tastam in felul urmator: cd "C:\amxxdump\bin" 6. Dupa aceea tastam comanda urmatoare care ne va arata o lista cu parametrii valabili: amxxdump -? 7. Editam pluginul. Exemplu de comanda conform parametrilor: amxxdump -x target_info.amxx 8. Enjoy. NOTA: Nu am stat la aceasta metoda sa studiez care sunt codurile pentru anti-decompilare, dar din cate am observat nu exista un cod pentru anti-decompilare in amxxdump. Update 11-03-2017: Treaba cu anti-decompilarea este lamurita in topicul lui SkillartzHD: diverse/proiect-impotriva-lysis-pentru-amxx-t331638.html Share this post Link to post Share on other sites More sharing options...