Jump to content
Followers 0
CoSmiN

★★★ Toate metodele de a decompila un plugin AMXX ★★★

Recommended Posts

Salut.

Astazi o sa va prezint toate cele 3 metode de a decompila un plugin care dau roade cu ultima versiune de AMX Mod X.

O sa iau fiecare metoda pe rand, de la cea mai usoara, pana la cea mai dificila. Am pus diferite pluginuri pentru fiecare metoda pentru ca decompilerele nu sunt "universale" (exemplu: un plugin poate nu merge sa fie decompilat prin metoda 1, asa ca puteti folosi metoda 2 sau 3).

Ca o paranteza, nu exista "metoda" care sa decompileze si sa arate 100% pluginul (poti doar sa-l editezi pana la un anumit punct cu metoda 2 si 3). Si bineinteles, pentru ca metoda de a decompila exista, exista si metoda de anti-decompilare, adica introducerea unui anumit cod in sursa care sa impiedice decompilarea pluginului. Hai sa incepem:

1. Lysis:

Post original: Lysis

Descarcare: MediaFire

Pasi:

1. Intram in folderul "Lysis".

2. Avem fisierul compilat "target_info.amxx". Tinem apasat cu mouse-ul pe el si il ducem in fisierul "LysisDecompile.exe" (il deschidem cu LysisDecompile).

3. O sa va apara un fisier text cu acelasi nume al pluginului. Se va afisa o mare parte din codul sursa, dar repet, nu intreg codul sursa. Enjoy.

NOTA: Nu am stat la aceasta metoda sa studiez care sunt codurile pentru anti-decompilare, dar exista coduri care blocheaza decompilarea si multe pluginuri care nu merg decompilate cu aceasta metoda.

2. AMXX UnCompress:

Post original: [TOOL] AMXX UnCompress 1.0

Pasi:

1. Deschidem folderul "AMXX UnCompress 1.1".

2. Avem fisierul compilat "SayBind_Blocker.amxx". Tinem apasat cu mouse-ul pe el si il ducem in fisierul "amxx_uncompress.exe" (il deschidem cu amxx_uncompress).

Ne apare o fereastra in care se realizeaza procesul de decompilare care nu ar trebui sa dureze mai mult de 3 secunde. Ne vor aparea inca 2 fisiere.

3. Stergem fisierul "SayBind_Blocker.amxx".

4. Dupa ce am facut pasul anterior, vom avea doar 2 fisiere cu care vom lucra: 

SayBind_Blocker.memory
SayBind_Blocker.raw

In fisierul "SayBind_Blocker.memory" modificam ce dorim (practic este fisierul .amxx decompilat).

Putem sa modificam textul de exemplu:

Text original:
[sursa=]image.png[/sursa]
Text modificat:
[sursa=]image.png[/sursa]
5. Salvam si dupa iesim.

6. Ca sa compilam noul fisier .amxx, ducem fisierul "SayBind_Blocker.raw" in "amxx_uncompress.exe".

7. Enjoy.

NOTA: Pentru anti-decompilare, bagati in codul sursa urmatorul string:

server_print("no_amxx_uncompress") 

NOTA 2: Aceasta metoda este recomandata pentru a scoate licenta dintr-un plugin (IP sau DNS). Asa multi copii de pe forum-ul asta au scos licentele din multe pluginuri pentru ca autorii pluginurilor nu au stiut de aceasta metoda.

3. amxxdump:

Post original: amxxdump

Pasi:

1. Intram in folderul "amxxdump".

2. Mergem in folderul "bin" si vedem ca avem fisierele necesare programului si pluginul "target_info.amxx" (cel de la metoda 1).

3. Copiem tot folderul "amxxdump" in:

My Computer\Local Disk (C:)

Poate sa fie si alta partitie, nu este obligatoriu C:, dar eu am luat ca asa imi este mai usor.

4. Mergem in Start si deschidem programul "cmd.exe" (command.exe).

5. Mergand pe considerentul ca ati pus folderul "amxxdump" in partitia ? ca mine, tastam in felul urmator:

cd "C:\amxxdump\bin"

6. Dupa aceea tastam comanda urmatoare care ne va arata o lista cu parametrii valabili:

amxxdump -?

7. Editam pluginul. Exemplu de comanda conform parametrilor:

amxxdump -x target_info.amxx

8. Enjoy.

NOTA: Nu am stat la aceasta metoda sa studiez care sunt codurile pentru anti-decompilare, dar din cate am observat nu exista un cod pentru anti-decompilare in amxxdump.

Update 11-03-2017:

Treaba cu anti-decompilarea este lamurita in topicul lui SkillartzHD:

diverse/proiect-impotriva-lysis-pentru-amxx-t331638.html